Moram priznati, ovo nije moj recept za ledenu kavu, odnosno negdje sam ga vidjela. I učinilo mi se da bi ta kombinacija mogla biti baš fina. I isprobala sam ju. OU MAJ. Fina je.

Kao osoba koja ne jede meso (i u posljednje vrijeme izbjegavam i mliječne proizvode jer radim jedan no-dairy eksperiment o kojem ću vas izvijestiti uskoro), problem mi je namaknuti dovoljno proteina tijekom dana. Kažem to jer sam pasionirani rekreativac i kad prilikom vježbanja dobro potrgam mišić pa se ujutro probudim s muskulfiberom zbog kojeg hodam kao John Wayne cijeli dan, jasno mi je da pojesti adekvatnu količinu proteina da mi se taj isti mišić fino obnovi (i po mogućnosti malo naraste). I kako bih doskočila tome, koristim proteinski prah.

ice coffee best homemade

Konkretno, u Poleo sportu kupujem vegansku verziju s  okusom čokolade s kojom sam donedavno radila smoothieje. I onda mi je krepao blender što me nagnalo da nađem neku novu namjenu tom istom proteinskom prahu. I našla sam je u jednom receptu za fitness kavu.

fitness ice coffee recipe

Volim kavu do neba i nazad. Ali pazim da je ne pijem u velikim količinama jer to nije baš zdravo pa u zadnje vrijeme doma pijem nešto sličnije bijeloj kavi. Malo kave, puno zobenog / bademovog / rižinog mlijeka. Samo pazim da u mlijeku nema puno šećera. Uglavnom ova mlijeka kupujem u DM-u ili Mulleru jer su najjeftinija (cca 12-13 kn litra). Dosad ste već vjerojatno shvatili što će vam trebati za fit kavu: kava (dooh!), zobeno ili kakvo drugo mlijeko i proteinski prah.

Ujutro kad se probudite, skuhate kavu. Moj trik: skuham jako koncentriranu kavu u vrlo maloj količini vode pa ju zatim razrijedim s vodom koja se hladila u friđu preko noći. Time ćete si skratiti proces hlađenja za pola vremena. Pustite da se kava slegne.

besticecoffee

U čašu stavite 20-30 grama proteinskog praha, cca 2 decilitra mlijeka, kave koliko želite (ovisno jel volite da bude slađa ili viđe “kavasta” (LOL) i sve to lijepo promiješajte. Ako baš želite LEDENU kavu, onda stavite i koju kockicu leda. I ta-daaaaaam!

Ako isprobate ovakvu fit kavicu, pliz javite kakva vam je. Meni je ekstra. Pusa i do čitanja!

Written by babushka
Beauty blogger, fitness enthusiast, cat mommy & life adventurer in love with the world.