Dok vam tipkam ovo, ispijam svoju jutarnju kavu koja ovoga puta nije klasična jaka, gotovo turska kava s vrlo malo mlijeka i nimalo šećera – kao inače. Danas pijem svoju, zdraviju verziju popularne ‘pumpkin spice’ kave s mlijekom koja je urnebesno fina, no za koju ipak treba malo više truda i vremena. Upravo zato što vikendom imamo malo više vremena i jutra nam nisu toliko kaotična, mislim da je ovo savršeni subotnji / nedjeljni napitak koji je zdrav, a ima okus doslovno kao desert.

DSC08713

Naravno, za ovaj vam napitak treba bundeva (što je savršeno jer je danas Halloween buahahahaha), no ako nemate bundevu, bilo koja tikva će poslužiti. Npr. ja sam koristila butternut tikvu. Odrežete manji komad, očistite ga i kuhate ga nekih 7-8 minuta dok ne omekša dovoljno da od njega možete napraviti pire. Moj trik koji štedi vrijeme i posuđe je da taj komad stavim u džezvicu, i kad se skuha, onda ga samo izvadim i odmah u toj vodi skuham kavu kako bi i inače. Kad ste skuhali kavu i od tikve napravili pire, u šalicu stavite žličicu tog pirea i trećinu šalice ispunite običnom nezaslađenom kavom.

DSC08657

Zatim dodajete pola žličice cimeta i žlicu meda, te lagano dosipavajte rižino / bademovo mlijeko do vrha šalice. Poslužiti uz keksić (po mogućnosti, neki fini domaći s medom i cimetom da si komplimentiraju okusi) – i to je to! Ako baš želite gurmansku verziju (i manje zdravu), onda si još gore posprejajte šlag, ali stvarno mislim da to uopće nije potrebno jer je ova kava VRH. 🙂 U slast! 🙂

DSC08673

Written by babushka
Beauty blogger, fitness enthusiast, cat mommy & life adventurer in love with the world.