Electricity Saving Box – cijena, gdje kupiti, mišljenja

[Ukupno:    Prosjek: /5]

Struja Saving Box – mali uređaj, koji može (prema prodavaca i reklame) za smanjenje računa za energiju 5-60%. Objašnjenje principa njegove radnje za kupca su daleko od električnih izgled prilično uvjerljiv. Ali naš čovjek nije tako naivan kao i prije 20 godina. A on se pita: Struja Saving Box je razvod ili istina

.

promotivne materijale i upute za električnu energiju Saving Box opisuje mehanizam uređaja i metoda njegove upotrebe. Čak i tamo možete pronaći sto efikasnosti, pokazuje u kojim slučajevima je najefikasniji i gdje se ne može koristiti. Jak argument za prodavača je da električnu energiju Saving Box certifikat Europe, Kazahstana, Ukrajine i Turske. Ono što bi mogao biti razvod ako certifikate?

Obavijest da je Struja Saving Box je samo jedan od brandova “ekonomski električne energije” koji je dostupan na tržištu. U istoj kategoriji EkoEnerji (Turska), SmartBoy, Struja Energy Electric Power Saver “Econometr”. Po pravilu, zemlja porijekla je Kina. Ujedinjuje ovih uređaja je tvrdio da je princip rada i efikasnosti. Isto važi i za njih i prebacivanje kolo:. Paralelno s opterećenjem, nakon metru, ali što je moguće da ga

EkoEnerji, 25 W

Pažljivi osoba će primijetiti Struja Saving Box i njegovi analozi su još jednu zajedničku dobra: proizvođač tvrdi da će uštede energije može se vidjeti samo na lokacijama s velikim induktivna opterećenja. I ova izjava je istina.

Prve naznake da je efikasnost električne energije Saving Box je daleko od istine

uštedu električne energije za mnogo godina je globalni trend. Međunarodne korporacije se bore da bi energetskih uređaja troši što jeftinije. Na ovo pitanje postoje specijalizirane laboratorije. I svaka odluka u oblasti uštede energije se brzo širi među proizvođačima i to se pojavljuje u proizvodima brendova. Odavde razumno pitanje: zašto ne vidimo analoga Struja Svjetsko Box Philips, Samsung ili LG

?

“Ekonomska” prodao preko ekskluzivni distributeri. U isto vrijeme, dobro poznatih proizvođača elektrotehnike vole da rade preko regionalnih ureda. Dakle, oni imaju direktan pristup prodavaca i veliki potrošači, može da im pruži informativne, znanstvene, inženjerske i tehničke podrške. Zašto proizvođač električne energije Saving Box ne koristi ovaj učinkoviti šema?

Struja Saving Box

Treća stvar je da se procijeni efikasnost električne energije Saving Box se obično vrši na osnovu promjene napona u krug (ne uređaj sa njom). Bilo koji specijalista će vam reći da je smanjenje ukupne struje u mrežu i dalje ne pokazuje jasno na smanjenje potrošnje energije. Zašto ne vodi direktno mjerenje potrošene električne energije ili aktivne snage? Nemojte koristiti takav nezgodan način procjenjuje ušteda energije kada se koristi za električnu energiju Svjetsko Kutija za razvod potencijalnih kupaca.

Ako objašnjenjima principu “ekonomski” ide dalje “know-how” i “nepoznati efekt”, govorimo o transformaciji reaktivne energije (to ne utiče na zamah kontra) u aktivni. Aktivna energija, za razliku od reaktivne, može se koristiti za transformaciju u druge oblike energije koja leži u osnovi rada bilo kojeg potrošača uređaja. Ali bilo koji fizičar će vam reći da reaktivna energija može trošiti samo na stvaranju elektromagnetskih polja u induktivne kapaciteta (na primjer, u namotaja motora). U drugim vrstama energije da ga nije nemoguće. Postoje i drugi objašnjenja fantastike, koji lako progutati kupaca, u želji da se smanji račun za struju.

Dokaz o razvodu, Struja Saving Box

Električni dijagram uređaja je najbolji dokaz oglašavanja istine-u-“ekonomski”. Za većinu njih sheme nisam mogao naći. Prijatno izuzetak je Struja Saving Box. Ako želite na internetu možete pronaći svoj koncept:

I šta vidimo? Ovo je najčešći filter-uređaj od dva kondenzatora sa osnovnim ispravljača. U brošure Našao sam da je u uređaju se nalazi i izvor viših harmonika, ali u ovoj shemi se ne otkriva to. Čini se da je cijeli dizajn je namijenjen za napajanje dva LED, koji Shine na tijelu instrumenta -. Neka vrsta mini-svjetla

samo uslovno korisna stvar u tome je kondenzator koji su paralelno sa mrežom. Uz pravilan izbor od karakteristika ovog kondenzator to će dovesti do motora (stroj za pranje rublja, hladnjak, ventilator, itd) da troše najviše reaktivna energija efikasnije stvara magnetno polje. To će rasteretiti lokalne mreže.

ALI: mjerenje potrošnje električne energije ne reaguje na reaktivne snage. Oni su “cool” u odnosu na potrošnju od samo aktivne snage, što je za električnu energiju Svjetsko Box na bilo koji način ne može utjecati.

teoriju, teoriju, ali ne i eksperiment moji dokazi nisu sve izgleda razumno. Za eksperiment, ne treba Hadron Collider, elektronski mikroskop ili nešto drugo nezgodno. Povezao sam razne uređaje na mreži i mjeriti potrošnju energije pomoću mjerača napajanja sa i bez paralelnog rada “elektrisiti seyving box”. Zatim pronašao razliku između potrošnje energije sa i bez “ekonomije”. Napon na ulazu je 230 volti.

  • Obične sijalice 60 W – razlika + 8,2% od početka godine
  • električna grijalica 1000 W – razlika +0,3%
  • Fluorescentna lampa 11 W – razlika 18,3 posto
  • Elektroporator 1100 W – što je razlika od -3,3%

Dakle, u većini slučajeva, potrošnja energije prilikom uključivanja električne energije Saving Box povećao. Ali, u jednom slučaju, kada se koristi uređaj sa snažnim motorom, vidi mala ušteda. Vjerovatni objašnjenje o prirodi ove ekonomije sam već naveo – efikasniji motor troši reaktivne energije, ali mjerač protoka se ne smatra

.

Ako želite, možete pokušati da samostalno potvrditi taj zaključak. Ali ja nikad nisam išao na velike eksperiment zbog potrebe za velikom količinom mjerenja i dovoljno snažan produžen stres na moju kućnu mrežu. Već znam da ako značajna razlika i da će se pojavio, to neće koristiti električnu energiju Saving Box. Moderni metara električne energije koja zadovoljava GOST R 52322 2005, ne bi trebao biti osjetljiv na takve “Struja Saving Box”.

Distributeri mnogih modela “ekonomski moći” insistiraju da je povećanje energetske efikasnosti uređaja zbog generacija viših harmonika. Kao što nam fizika kaže, viši harmonici, ne samo smanjiti efikasnost motora i mnoge druge uređaje, ali i značajno povećati gubitaka snage u magnetskom jezgara. Ovo će biti posebno izraženo na primjeru fluorescentne lampe.

Teoretski, takvi uređaji mogu biti čak i dovesti do brzog neuspjeha štedne žarulje. Proizlaze iz generacije visokih harmonika lokalne rezonanci su opasni za izvore svetlosti gas pražnjenja, ali može dovesti do loma i drugih uređaja. Posebno visok rizik drugom bili “secretariatului” i niskog opterećenja na mreži.

Dakle, u određenim okolnostima nadoknade kapaciteta “elektroperedacha” zaista može smanjiti potrošnju energije. Ali, prvo, efekt ušteda je oskudna, i, drugo, dijagram ožičenja je da osvaja dobavljač električne energije, ali ne i potrošača. A posljednji je najviše boli. Stvarne koristi od električne energije Saving Box dobiti samo prodavaca. Oni kupuju ovaj “inovativni” uređaj u Kini za 4 $ po komadu, i prodao bespomoćnog građana deset puta skuplji.

Da li postoji alternativa za električnu energiju Saving Box?

Da li je, i dobro je poznato da ti. Držite se pravila za uštedu električne energije:

  1. Isključite neiskorišteni aparata. Uvijek imajte na umu slogan “Napuštanje ugasiti svjetlo!” Long ne drže aparate u stanju pripravnosti. Ako ne će trebati u narednih pola sata, isključite ih iz mreže. Printer, mikrovalna pećnica, kompjuter, itd u stanju pripravnosti i troše struju, iako u znatno manjem broju.
  2. Kada kupujete novi električnih uređaja obratite pažnju na njihove energetske efikasnosti. To se označava slovima engleske abecede. Šta je ovo pismo bliži početak abecede ili više ne postoje slova “A” i profesionalci poslije njih, to bolje.
  3. Ako koristite električne energije za grijanje (ili hlađenje) svoje domove, brinuti zvučne izolacije vrata i prozora. Napomena moguće izvore gubitak topline iz stana ili kuće.
  4. OL>

    smanjenje troškova za energiju u svojim rukama, a ne se zavaraju razvod prodavača električne energije Saving Box.

About Dunja Vinković
Dunja Vinković? Quinn je 35-godišnja suradnica u odvjetničkoj tvrtki koja ima nesretnu naviku udarati ljude oko sebe. Ona je energična i svijetla, ali i vrlo nasilna i pomalo sebična. Njezina prva žrtva bio je njezin pokojni suprug, Larry Oliver Mullins, kojeg je ubila jer je znao da je tajna. 2018. ubila je prijateljicu Hayden. Ona je Hrvatica. Diplomirala je pravo. Fizički, Dunja je u prilično dobrom stanju. Ona je prosječne visine s kokosom, crnom kosom i zelenim očima. Ona ima ogrebotine na obrazu od tuljanja s Hayden Georgia Rose prije nego što ju je ubio .. Odrasla je u susjedstvu više klase. Njezin je otac otišao kad je bila mlada, ostavivši je s majkom, koja je bila ovisnica. Trenutno je sama. Njezin je most nedavno bio romantičan s Larryjem Oliverom Mullinsom, koji je bio 11 godina stariji od nje. Larry je umro 2019. godine. Papiri su izvijestili o uzroku smrti: 'ubijeni - ugušeni' Dunjina najbolja prijateljica je suradnica u odvjetničkoj tvrtki koja se zove Finley Warren. Oni su nerazdvojni. Također se druži s odvjetničkom tvrtkom Trevor Robson. Oni uživaju u opuštanju zajedno.