Kako napraviti savršenu tursku kavu?

Priprema turske kave može biti prava umjetnost, ali s pravim tehnikama možete napraviti savršenu šalicu ovog aromatičnog pića. Prvo, odaberite svježe mljevenu kavu turskog tipa i izmjerite pravilnu količinu za vašu šalicu.

Zatim, stavite vodu u tradicionalni džezvu ili ibrik i dodajte žlicu šećera po želji. Zagrijte vodu na umjerenoj vatri, ali pazite da ne prokuha.

Kada je voda zagrijana, dodajte mljevenu kavu u džezvu i dobro promiješajte. Pazite da ne dodate previše kave kako biste izbjegli da se talog taloži na dnu šalice.

Vratite džezvu na vatru i pustite da kava lagano kuha. Pazite da ne dopustite da kava proključa jer bi to moglo utjecati na okus i teksturu pića.

Kada se kava počne peniti i stvoriti finu pjenu na vrhu, uklonite džezvu s vatre i ostavite da se malo smiri prije nego što je prelijete u šalicu.

Nakon što prelijete kavu u šalicu, pričekajte nekoliko trenutaka da se talog slegne na dno šalice prije nego što počnete uživati u piću. Trudite se da pijete polako kako biste u potpunosti iskusili bogat okus i miris turske kave.

Uživajte u savršeno pripremljenoj turskoj kavi i podijelite je s voljenima kako biste zajedno uživali u ovom tradicionalnom napitku.

Objavljeno dana