Zašto se žene mrze?

Slika kada su žene neprijateljske prema svojim “sestrama”, kritiziraju, podsmjehuju se i zavide, sasvim je poznata. Kakva je priroda ovog fenomena? Može li se mizoginija ukloniti iz odnosa među ženama? Evo kako se nositi s tim stanjem.

Odnos između dama temelji se na natjecanju, gdje je glavna nagrada javno priznanje, supružnik, djeca. Ali kad se adekvatno natjecanje unutar spola transformira u stabilnu tendenciju da se ne vole žene … Bit će riječi o ženskoj mizoginiji – latentnom (ili eksplicitnom) preziru i mržnji žene prema predstavnicima vlastitog spola.

Ženska mizoginija

Mržnja susjeda
Fenomeni poput odbacivanja nekoga po određenim osnovama nisu rijetkost. Rasizam, nacionalizam, mizantropija su najupečatljivije manifestacije mržnje. No postoje njegove rodne podvrste: jadnost – mržnja prema jačem spolu i mizoginija – prema ženama. Dame aktivno emitiraju ovo odbijanje unutar spola.

3 snažna znaka ženske mizoginije
Neobjašnjiva agresija
Evo žene koja se ni na koji način ne ukršta s našim interesima. Ali mrzimo je a priori. Razlog su naši najdublji kompleksi i problemi sa samopoštovanjem.

Kronična usporedba sebe s drugim ženama
Usporedba djeluje kao sredstvo samopotvrđivanja omalovažavanjem dostojanstva druge žene. “U usporedbi s njom, ja sam ljepotica”, “njezina se haljina ne može usporediti s mojom.” Itd. To omogućuje da sumnju u sebe potjerete u daleki kut.

Nepovoljna usporedba žena s muškarcima

Ovdje se sve gradi na kontrastu: muške karakteristike su dobre, ženski likovi su loši. Slična manifestacija ženskog mizoginija prisutna je, na primjer, u obrazovnim institucijama (u odnosu na studente i studente), u uredima i u upravi. Na vlasti je žena koja je sjajna s dečkima i muškarcima, a loša s djevojkama i ženama. Štoviše, takav je stav potpuno nepodržan.

Mizoginiju mogu uzrokovati prirodni instinkti, problem nadmetanja unutar spola: pronaći ljubavnika, stvoriti par i roditi potomstvo.

Ženska mizoginija također je povezana sa socijalnim stavovima. Riječ je o odgoju djevojke. Takav kompleks može steći u obitelji u kojoj

mama mrzi beskućnicu
papa je tiranin koji prezire žene
postoji specifičnost obiteljskih odnosa
Zaboravite na mržnju i njegujte ljubav
Kako iskorijeniti taj štetni osjećaj?

Zaljubite se u one koji su, po vašem mišljenju, uspješniji, privlačniji, obrazovaniji, mršaviji. Ako počnemo voljeti određene osobine kod ljudi, one nastaju u nama samima.
Nemojte šutjeti kad čujemo mizoginske izjave . Za ismijavanje prikrivene zavisti , arogancije, uzvraćanja prema drugim ženama.
Kontakt sa ženama, proširite krug komunikacije s njima. Ne treba se bojati osjećaja konkurencije. Svaka “kći Eve” jedinstvena je, sa svojim slabostima i vrlinama.
Ne zagovarajte se na štetu drugih žena. Ne prihvaćajte komplimente poput “niste poput svih ostalih”.
Podržati žene. Ne njegujte stereotip da ne postoji žensko prijateljstvo.

Objavljeno dana